Τυφλός βάζει κάμερα στον σκύλο οδηγό του για να δείξει τον ρατσισμό που βιώνει (pics)

0
192

Ένα ενδιαφέρον «πείραμα» κάνει ένας τυφλός άντρας για να δείξει τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει στις μετακινήσεις του στο Λονδίνο. Ο Amit Patel έχει τοποθετήσει μια κάμερα στον σκύλο οδηγό του και μαζί εξερευνούν την πόλη αποτυπώνοντας τις αντιδράσεις των γύρω τους.

Ο 37χρονος γιατρός έχασε την όρασή του το 2012 και στηρίζεται στην Kika για να αποφύγει τις κακοτοπιές. Η απόφαση να βάλει την κάμερα στο σκυλί ήρθε μετά από σειρά περιστατικών βίας προς τον ίδιο και την οδηγό του.

«Ο κόσμος μου φώναζε να κάνω στην άκρη, χτυπούσαν την Kika με ομπρέλες, τσάντες», είπε μιλώντας στο Mashable.

Οι δυο τους πλέον κάνουν τις βόλτες τους και όταν επιστρέφουν σπίτι η σύζυγος του Amit βλέπει το βίντεο, εξετάζει τις περιπτώσεις και όταν διαπιστώσει πως κάποιος επιτέθηκε στον άντρα της ή το σκυλί τους ανεβάζει το συγκεκριμένο κομμάτι του βίντεο στον λογαριασμό της Kika στο twitter. Σκοπός τους; Να ευαισθητοποιήσουν!

Kika’s little brother holding her lead whilst laying in the pram

Σε ένα ιδιαίτερα άσχημο περιστατικό, που κατέγραψε η κάμερα της Kika, μια γυναίκα επιτέθηκε στον Amit γιατί καθυστερούσε τη σειρά σε μια κυλιόμενη σκάλα. «Είχα το δύο μηνών παιδί μου στο στήθος μου, τον σκύλο στα αριστερά μου και μπλόκαρα την κυλιόμενη σκάλα. Μια κυρία ήρθε τρέχοντας πίσω μας. Της είπα ότι δεν μπορούσα να ανέβω, λόγω του σκύλου μου. Εκνευρίστηκε και μου είπε ότι θα χάσει το τρένο της εξαιτίας του σκύλου».

Παρά τις κακές στιγμές ο Patel λέει πως στο 99% των περιπτώσεων δεν έχει προβλήματα και συνήθως γνωρίζει πολύ ευγενικούς ανθρώπους. Αλλά υπάρχει πάντα και το αγενές και εγωιστικό 1%.

View image on Twitter

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here