Πώς θα κάνεις σωστό καθαρισμό προσώπου;

0
480

Οδηγίες χρήσης

Ένα πρόσωπο δεν μπορεί να δείχνει υγιές αν δεν έχει καθαριστεί σωστά. Ο Dr Murad, καθηγητής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, εξηγεί στο βιβλίο του Τhe Murad Method ότι ο καθαρισμός είναι η βάση φροντίδας για κάθε τύπο δέρματος.

Γι’ αυτό πρέπει να καθαρίζεις το πρόσωπό σου:

  • Το πρωί, ακόμη κι αν το νιώθεις ξηρό, για να απομακρύνεις τις ουσίες που εκκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν είναι σκόπιμο να απλώσεις την κρέμα ημέρας χωρίς βαθύ καθαρισμό. Δε θα απορροφηθεί, αλλά θα ενωθεί με τους ρύπους που συσσωρεύονται στους πόρους και ίσως προκαλέσει επιμόλυνση.
  • Το βράδυ, είτε έχεις χρησιμοποιήσει μακιγιάζ στη διάρκεια της ημέρας είτε όχι, ώστε να αφαιρέσεις τους ρύπους και τις εκκρίσεις. Τα κανονικά και τα ξηρά δέρματα έχουν ανάγκη από προϊόντα με ουδέτερο pH, ενώ τα λιπαρά χρειάζονται ένα δερματολογικό σαπούνι ή μια πιο ελαφριά σύνθεση με οξέα φρούτων ή σαλικυλικό οξύ. Ολοκλήρωσε με την κατάλληλη ενυδάτωση.

5 κανόνες για σωστό καθαρισμό

  • Πλένεις πάντα τα χέρια σου πριν καθαρίσεις το πρόσωπό σου.
  • Κάνεις μασάζ Μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει το δέρμα σου και είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος καθαρισμού της επιδερμίδας. Όποιο προϊόν κι αν χρησιμοποιείς, από κρέμα ή γαλάκτωμα μέχρι λάδι ή αφρό, ξέχασε τα βαμβάκια και τα pads, άπλωσέ το στο πρόσωπό σου με τα δάχτυλα και κάνε κυκλικές κινήσεις από το κέντρο προς την περιφέρεια για 2-3 λεπτά. Το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει.
  • Δεν τρίβεις την περιοχή, αλλά κάνεις απαλές κινήσεις Έτσι, δε θα τραυματίσεις τους ιστούς και δε θα διαταράξεις την προστατευτική ασπίδα της επιδερμίδας.
  • Δεν παραλείπεις ποτέ τον καθαρισμό του προσώπου Ακόμα και αν είναι αργά το βράδυ ή είσαι πολύ κουρασμένη.
  • Χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό πλούσιο σε ενυδατικούς παράγοντες Με αυτό δε θα νιώθεις να σε «τραβάει» το δέρμα σου.
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here